sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Anna Kärkkäisen valmennukset vol. 1

Maanantaina 3.7 palasin töihin kesälomalta ja työpäivään sisältyi myös Anna Kärkkäisen estevalmennus. En ole pitkiin aikoihin käynyt Annan tunneilla, mutta nyt päätin pitkästä aikaa mennä estevalmennukseen. Tämä teki erityisen hyvää, sillä en ole varmaan kuukauteen hypännyt tunneilla, vaan olen hypännyt itsekseni.

Tunti aloitettiin itsenäisen verryttelyn jälkeen laukanvaihtotehtävällä. Pitkällä sivulla oli neljä estettä, joiden ympäri tehtiin pienet voltit laukassa ja aina edelliseltä voltilta siirryttäessä seuraavalle, suunta vaihtui. Ajattelin ensin hiljaa mielessäni, että mitähän tästäkin taas tulee, mutta yllättäen tehtävä sujui meiltä melko hyvin. Oikeasta laukasta vasempaan vaihdot tuli hyvin, vasemmasta oikeaan vaihdossa vaihtui aina etupää, mutta takapää ei oikein tahtonut seurata mukana. Lopulta saatiin kuitenkin hyvät vaihdot myös vaikeampaan suuntaan.


Verryttelyhyppyinä mentiin neljän esteen suoraa aluksi vinoilla lähestymisillä (hypättiin joka toinen este ja vaihdettiin laukka esteellä) ja lopuksi vielä ihan suorana linjanakin. Tämä tehtävä sujui hyvin, koska olin saanut jo ensimmäisessä tehtävässä Dannyn kyljet riittävän pehmeiksi, jolloin pääsin ratsastamaan sitä sisäpohkeen ympäri kaarteessa ja laukat vaihtui kuin itsestään. Muutama yli-innokas kaukaa lähtenyt hyppy tosin tuli, mutta mitäpä siitä hevosta syyttelemään - tottakai se on into piukeana, kun ollaan hypätty viimeaikoina niin vähän. Ja sehän on vain positiivista, että imua esteelle löytyy.


Alkutehtävien jälkeen alettiin tulla rataa. Aluksi hieman pienempänä, ehkä 70-80cm korkeudella. Rata sinänsä meni ihan hyvin, mutta heti päästiin käsiksi suurimpaan ongelmaani - liian hitaaseen ylävartaloon. Esteen jälkeen Danny livahtaa hyvin nopeasti pitkäksi, koska en ole itse riittävän nopeasti pystyssä esteen jälkeen. Esteiden noustessa hieman, Danny alkaa tulla jo luonnostaan esteistä hieman takaisin, jolloin sain hieman anteeksi oman kroppani hitautta, mutta kyllähän sitä huomasi, että hevonen olisi saanut olla enemmän takajalkojen päällä. Suurimmat ongelmat tuli tosin jälleen laukanvaihdoissa, jonka takia jouduttiin ottamaan muutama ylimääräinen ympyrä. Anna painotti, että ravin kautta ei vaihdeta, vaan se tehdään laukassa - muuten hevonen ei ikinä opi vaihtamaan kunnolla. Lopulta aina saatiinkin laukat oikeaksi, josta olin kovin tyytyväinen!

Tässä videolla toinen, hieman korotettu rata!


Viimeinen rata olikin jo sitten reilusti isompi. esteet olivat pääosin 105cm korkeudessa. Pakko myöntää, että hetkellinen rytmihäiriö iski, kun minä tyhmä vilkaisin korkeutta ennen omaa vuoroani johteen mittatarrasta. Mutta jälleen kerran päätin, että jos Annan mielestä selviydyn tästä, niin antaa mennä vaan! Pienet perhoset vatsassa lähdin liikkeelle ja hetihän sitten tein pikku kämmin. Ensimmäiseltä pystyltä piti ottaa kuusi askelta sarjalle. Ensimmäinen hyppy lähti kaukaa ja olin taas kropalla aivan liian hidas, jonka seurauksena saatiin kyllä kuusi askelta, mutta hyppy sisään sarjaan tuli aivan juureen. Anna käski taputtaa hevosta hyvästä työstä, koska se kaikesta huolimatta hyppäsi sarjan puhtaasti, vaikka kuski räpelsi miten sattuu. Ja tämän jälkeen saatiin käsky aloittaa alusta. Tällä kertaa tulin hieman lähelle ensimmäistä pystyä, mutta nyt olin riittävän nopea itse ja sain ratsastettua Dannya juuri sopivasta eteenpäin, jotta saatiin hyvä hyppy sisään sarjaan. Sarjasta jatkettiin vesiesteelle, jonne sain hyvän hypyn ja vedeltä seitsemän askeleen kaareva linja oli TÄYDELLINEN! Voin sanoa rehellisesti, että oikeasti ratsastin hevosta sisäpohkeella kaarelle, sain hyvän rytmin ja tasaiset seitsemän askelta viimeiselle okserille! Tähän hyvään linjaan päätettiin meidän urakka tämän valmennuksen osalta.

Tässä vielä video viimeisestä radasta!


Olin kyllä ihan super tyytyväinen Dannyyn ja se sai Annaltakin hyvää palautetta - "ihanan rehellinen hevonen, hyppää mitä vaan". Ja niinhän se onkin! On ihan mahtavaa, että saan omistaa tuollaisen hevosen!

Hyvin menneestä valmennuksesta intoutuneena olenkin ilmoittanut meidät pitkästä aikaa estekisoihin. Lähdetään 19.7 Ainoon iltakisoihin hyppäämään 1-tason 80-90cm luokka. Toivottavasti meillä menisi tämä reissu paremmin, kuin aikaisemmat reissut Ainoon ja saataisiin edes hyväksytty rata... Sieltä kun ollaan keräilty kahtena aikaisempana kertana vain hylkyjä. Mutta kai se täytyy unohtaa menneet epäonnistumiset ja suunnata kohti valoisaa tulevaisuutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti